Затваря се за ремонт кръстовището при СУ „Св. Климент Охридски“

Мисия София

07-08-2018, 17:07

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

В събота или неделя най-късно да бъде възстановено движението по трамвайна линия 7

В събота в полунощ се затваря движението на кръстовището на Софийския университет „Св. Климент Орхидски“. Ремонтните дейности ще се извършат в събота и неделя. Това каза зам.кметът Евгени Крусев, предават от общината.

"На 11 и 12 август строителите имат ангажимента да фрезоват асфалтовата настилка на кръстовището, както и да го асфалтират и маркират, така че в понеделник сутрин първият тролей в 4.30 часа да премине", уточни още Крусев.

"Призоваваме хората да ползват обходни маршрути като бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, ул. „Гурко“, ул. „Георги Раковски“, бул. „ Дондуков“. В района няма жилищни сгради, така че строителите ще работят и през нощта. За тези 48 часа цялото кръстовище трябва да бъде реновирано," подчерта Евгени Крусев.

"След което цялата строителна механизация се пренася на бул. „Васил Левски“ в участъка от бул.“Дондуков“ до паметника на Апостола. Там трябва за около месец да се ремонтират пътните платна и тротоарната настилка от страната на Националната художествена академия . Това е част от проекта за обновяване на зона 4 от градския център. Ще се работи поетапно като движението няма да се спира цялостно, а ще се ограничава в едното или в другото платно, за по две седмици във всяко. Тук голямото предизвикателство е колектора на Топлофикация ,който преминава напречно на бул. „Васил Левски“ на кръстовището с ул. „Оборище“. Топлофикация ще имат ангажимента да сменят колектора максимално бързо, така че другите фирми да могат да възстановят пътната настилка", обясни той.

"Очакваме в събота или неделя най-късно да бъде възстановено движението по трамвайна линия 7. В момента на обекта текат довършителни работи. Предстои да бъде направена проба с мотриса, която да мине по трамвайното трасе и най -вероятно в събота ще бъде възстановено движението. Участъка на бул. „България“ от „Иван Гешов“ до „Гоце Делчев“ ще бъде затворен за движение. Първо ще се ремонтира платното в посока „Бояна“ Очакваме строителните дейности да започнат тази събота и неделя. В зависимост от метрологичните условия и темпото, с което се справят строителите ще се прецени дали тази година ще се ремонтира и платното в посока център или то ще бъде ремонтирано през следващото лято. Анализите , които направихме предварително за натоварването на трафика показват, че бул. „България“ може да се ремонтира само през август и това ще ни бъде водещ критерии при решението дали да се прави и другото платно в посока център през това лято", поясни Крусев.

"От понеделник призоваваме всички хора да заобикалят бул. „България“ тъй като движението се осъществява в едното платно и ще има по една лента в посока. Очакваме затруднения на трафика. Изчакваме пускането на трамваите, за да могат хората да ползват обществения транспорт. Призоваваме шофьорите да използват алтернативни маршрути като „Цар Борис III“ и „Черни връх“, заяви зам.-кметът.

"От понеделник планираме да се започне работа по пътните платна на бул. „Арсеналски“ като движението няма да бъде спирано. Ще се работи на две половинки като ще се ограничава в едното или другото платно, и в момента там има стеснение, тъй като „Софийска вода“ подменят водопровода по бул. „Арсеналски“. Целта ни всички тези големи ремонти да приключат до първия учебен ден, когато очакваме трафикът да стане много по-сериозен", коментира Крусев.

"На „Пенчо Славейков“ започваме първо с тротоара, който е откъм Медицинска академия, там ще се работи без спиране и ограничаване на движението, след което ще започне работа и по пътните платна. Заедно с подлеза и изграждането на метростанцията при баня „Мадара очакваме през септември движението да бъде нормализирано изцяло", каза още зам.-кметът.