От провинцията искат такса "море" за столичани

Животът

08-08-2018, 12:06

Снимка:

flickr

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Напрежение по родното Черноморие между софиянци и провинциалисти не се забелязва

Вечната сага столица-провинция се задълбочава. След като през април тази година столични бизнесмени поискаха автомобилите от провинцията да плащат такса на входа на София, сега бургазлии решиха да отвърнат на удара. Бургаски счетоводител написа гневно писмо до местен сайт, в който описва доста детайлно и цветущо положението денем и нощем в морския град, когато плажуват столичани.

"Това е един страшно измислен спор. Никъде по света не съществува подобно нещо. Хората се придвижват свободно от град в град и от държава в държава и никой на никого не прави забележки. Друг е въпросът, че невъзпитаният човек си е невъзпитан навсякъде", коментира в студиото на България он еър водещата на журналистката и родена в София Деляна Маринова - Джуджи.

Тя изрази мнение, че разковничето се крие в домашното възпитание. "Всичко тръгва от семейството. Човек се държи така, както е научен от малък", допълни още Джуджи.

Журналистът и актьор Павел Владимиров, който е родом от столицата на хумора и сатирата Габрово, пък подчерта, че напрежение по родното Черноморие между софиянци и провинциалисти не се забелязва. "От икономическа гледна точка Бургас все пак печели от пребиваването на тези хора. А невъзпитани хора има навсякъде", отбеляза той.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"