Представители на баварския бизнес благодариха с писмо на областния управител за ползотворна среща в Стара Загора

Заралии

08-08-2018, 16:22

Снимка:

Областна управа Стара Загора

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Публикуваме пълният текст на писмото

На 5 юни областният управител Гергана Микова се срещна с представителите на баварска бизнес делегация, която гостува в града по покана на ТПП-Стара Загора. На събитието присъстваха също председателят на ТПП Олег Стоилов, изпълнителният директор на АРИР Румяна Грозева и Радослав Танев, изпълнителен директор на Индустриална зона „Загоре“.

На срещата в Областна администрация г-жа Микова запозна гостите с икономиката и културно-историческите забележителности на Старозагорска област. Тя увери своите гости, че динамично развиващата се Старозагорска област се стреми да създава най-добрите условия за инвестиции на  чуждестранните ни партньори. Г-жа Микова изрази увереност, че за представителите на немския бизнес посещението в региона няма да е последно и в бъдеще ще има поводи за нови ползотворни срещи и контакти.

В хода на разговорите Урсула Хайнцел, зам.-ръководител на отдел „Европа, Панаирна индустрия“ в Баварското Държавно министерство на икономиката, енергетиката и технологиите, заяви, че бизнес отношенията между България и Бавария се развиват много добре. Над 1 млрд. евро е стокообменът за последната година. Тя уточни, че немската делегация е в Стара Загора, за да събере повече информация за възможностите да инвестиции и да продължи да развива контактите на бизнес ниво.

Наскоро в Областна администрация бе получено писмо до г-жа Микова от Баварския министър на икономиката, енергетиката и технологиите Франц Йозеф Пшийрер, в което той изразява благодарностите на баварската делегация за топлото и приятелско посрещане в Стара Загора.

Ето и пълният текст на писмото:   

 

Уважаема г-жо Областен управител,

 

Искам най-сърдечно да Ви благодаря от името на баварската делегация за приятелското посрещане в Стара Загора на 5.Юни.

Беше голяма чест, че успяхте да отделите от времето си да запознаете участниците в делегацията с региона и възможностите, които предлага. За съжаление, аз самият не успях да участвам в разговорите заради спешни задължения в Бавария, поради което се присъединих към делегацията в София.

Моите колеги и икономически представители се изказаха позитивно по отношение на разговорите.

Градът Стара Загора и целият регион предлагат интересни възможности за чуждестранни инвеститори. При браншовите срещи на баварския бизнес с местни предприятия през следобеда са обсъдени много възможности както за баварски, така и за български компании  за съвместна работа.

Посещението е имало позитивен отзвук сред всички участници в делегацията. Могат да се завържат обещаващи контакти и предприемат проекти. Всички разговори допринесоха с полезна информация и преминаха в приятелска атмосфера.

Благодаря Ви още веднъж а приятелското посрещане. Моля да предадете благодарности на всички, които отделиха време, за да участват в тази среща.

На Вас лично Ви пожелавам всичко добро и много успех за отговорната Ви задача.

 

С Уважение

Франц Йозеф Пшийрер