Блок кино продължава в кв. Изток

София Лайф

09-08-2018, 09:36

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Входът е свободен

Отворени прожекции на съвременно българско кино в градинката пред блока. Това е вълшебството на Блок Кино, което за четвърта поредна година преобразява междублоковите пространства на 10 столични квартала в киносалони под открито небе.

В градинката зад КАТ в Квартал Изток гледаме "Татко снима мръсни филми" от 20:45 ч. Източноевропейският емигрант Стефан Апостолов е известен в Холивуд като Ей Си Стивън - продуцент и режисьор на нискобюджетни еротични филми през 60-те и 70-те години. След дебюта с "Оргията на мъртвите" (1965) по сценарий на Ед Ууд, създава 15 еротични филма за 20 години в Холивуд. След 1978г. година следите му се губят, спира да снима, мести се от щат в щат, а последните години от живота си прекарва в Аризона, където умира през лятото на 2005г. Архивът представя самия Апостолов в автентични интервюта с особения му маниер, изобилстващ от жаргони, каламбури и самоирония.

По време на прожекциите зрителите ще бъдат настанени на удобни мебели, предоставени от ИКЕА, а специален детски кът ще радва най-малките почитатели на киното.

Входът е свободен.