Валидират марка за 1300-годишнината от славната победа на кан Тервел край Константинопол

На 15 август

В Тервел ще бъде валидирана юбилейна пощенска марка за 1300-годишнината от славната победа на кан Тервел край Константинопол, съобщават от общината.

Събитието ще се състои на 15 август - деня, в който през 718 година българският владетел спира арабското нашествие и обсадата на столицата на Римската империя е свалена.
На марката, на която е изобразен владетелят и българските отряди пред стените на Константинопол, е изписано "1300 години от победата на кан Тервел над Арабската армия, обсадила Цариград".
Автор на художествения проект на марката, която ще се валидира от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Български пощи, е Ненко Атанасов, информират от общината. Художникът е носител на редица награди за графичен дизайн, с множество участия в национални и международни изложби на плакатисти в Австрия, Швейцария, Китай, Турция и други страни. Ненко Атанасов е преподавател в Националната художествена академия, доктор по изкуствознание и изобразителни изкуства.