Шамар за лекарите вече е нормално нещо...?

Животът

09-08-2018, 13:41

Снимка:

pixabay

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Скоро няма да има кой да ни лекува

Детска лекарка от болницата бе нападната по време на дежурство от пиян баща на малък пациент. Насилникът причинил и материални щети. Инцидентът станал на 5 август вечерта.

В социалните мрежи психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова призова всички лекари и сестри да напуснат България. От Българския лекарски съюз осъдиха поредния случай на нападнат медик. Д-р Гълъбова сподели в студиото на България он еър, че нападението на лекари у нас се е превърнало в норма. "Човек, за да стане лекар, наистина го усеща като свое призвание. Това е много специално усещане", сподели тя.

Д-р Гълъбова коментира и ситуацията в българското здравеопазване. По думите ѝ заради отношението към лекарите и възнагражденията, скоро няма да има кой да ни лекува. Д-р Гълъбова попита още кого ще бият след това пациентите. "Положението не е драматично, катастрофа е. За миналата година 450 лекари са напуснали страната. Оставащите тук сме на средна възраст над 50 години", сподели тревогата си тя.

Психиатърът беше категорична, че българите сме с ниска здравна култура и трябва да ценим лекарите, които по принуда са превърнати в търговци.