Марсилия, Лион и Монако ще конкурират ПСЖ за титлата

Всеки друг отбор устремил се към върха ще е изненада

Започва първенството на Франция. Първото, което се очертава като ясен вариант е,че три отбора плюс ПСЖ ще са кандидати за титлата. Другите три тима са Марсилия, Монако и Лион.


ПСЖ притежава в момента много силен състав. В тима е световният шампион Мбапе, както и тримата от лидерите на Бразилия, Аржентина и Уругвай. Това са Неймар, Ди Мария и Кавани. Вече двукратния световен шампион Франция премина убедително през Аржентина и Уругвай. А Белгия отстрани Бразилия и попречи на един евентуален пищен полуфинал между "петлите" и "селесао". Да не забравяме,че Тома Мюние от Белгия също играе на "Парк де Пренс".

Треньор на отбора стана Томас Тухел, който замести отишлия в Арсенал Унай Емери. Ще бъде любопитно да се види какъв ще е почерка на германския селекционер. На вратата на парижани ще пази легендарния Джиджи Буфон дошъл от Ювентус.


Марсилия винаги е исторически потенциален кандидат за титлата. И заради силния минал сезон, в който Руди Гарсия сглоби силен отбор стигнал до финал в Лига Европа. Монако и Лион ще продължат с положителната инерция да бъдат в битка за върха.

Всеки друг отбор извън четворката във френското първенство, който би се борил за първите места ще бъде изненада. Може би няма да е така, ако става въпрос за Бордо, Нант и Ница.

Страната световен шампион ще предложи интересно първенство,в което битката между ПСЖ, Марсилия,Монако и Лион ще бъде голяма.