Румен Русев провери ремонта на бул. Александър Малинов

Мисия София

09-08-2018, 15:58

Снимка:

facebook/ Rumen Rusev

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Един милион и четиридесет хиляди лева е отпуснала Столична община за 2018г. на район "Младост" за реновиране на пътната настилка

Вчера кметът на Младост, инж. Румен Русев, направи проверка на ремонтните дейности на пътната настилка в района на кръстовището на бул. А. Малинов и ул. Филип Аврамов. Това написа самият той във фейсбук. Всичко е било изрядно по документите и работата на служителите на фирмата, изпълняваща дейността, избрана с обществена поръчка от Столична община.

"Един милион и четиридесет хиляди лева е отпуснала Столична община за 2018г. на район "Младост" за реновиране на пътната настилка и тротоарите в квартала, в това число влизат Горубляне и Полигона. Ремонтните дейности по настилките започнаха през март месец и към момента са реализирани около 20 000 кв.м преасфалтирани нарушени участъци от пътната настилка и тротоари на обща стойност 700 000 лв. Ремонтните дейности продължават", написа още кметът на Младост.

"Очаквам до края на седмицата ресорните колеги на ми предоставят план за ремонт на пътната и тротоарна настилка на база останалите средства. Планът се изготвя на база обстоен оглед и анализ на състоянието на настилките в района, както разбира се вземат под внимание сигналите за проблеми и на гражданите", разясни той.

"14 от ключовите булеварди и улици с висок трафик и от голяма обществена значимост са на абонамента поддръжка по сключен договор от Столична община. Всеки месец комисия от различни специалисти, в това числи и инженери от района, проверяват работата на наетата фирма и дали има пропуски по отстраняването на проблеми", заключи Русев.