Топлофикация е приключила предсрочно годишната профилактика в Дружба-1 и Слатина

Животът

09-08-2018, 16:43

Снимка:

pixabay

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Инвестициите в топлопреносната мрежа водят до намаление на транспортните разходи при преноса на топлинна енергия

„Топлофикация София” е приключила предсрочно годишната профилактика в кварталите „Дружба“-1 и „Слатина”. С ускорената работа на екипите от дружеството и приложените технически решения, по-рано от обявените срокове е възстановено подаването на топла вода. Това съобщиха от пресцентъра на „Топлофикация София”.

През годините дружеството е направило редица инвестиции и подобрения, създало е връзки между отделните топлоизточници и между кварталите. Затова при извършване на обследванията и ремонтите вече има възможност отделни квартали да бъдат захранвани с гореща вода от друг топлоизточник. Профилактиката се осъществява, за да функционира системата нормално през натоварения зимен период, тъй като топлопреносната мрежа в столицата е построена в периода 50-80 години на миналия век.

Инвестициите в топлопреносната мрежа водят до намаление на транспортните разходи при преноса на топлинна енергия. По данни на КЕВР „Топлофикация София” е дружеството с най-ниски разходи по преноса сред всички топлофикации в страната – средно 17 % през последните години. Този показател е сравним с показателите в страните на ЕС.