Редица събития у нас за Международния ден на младежта

Общество

09-08-2018, 19:01

Снимка:

http://nism.bg

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Младежките организации в България се включват активно в събитията за 12 авгуср

Младежките организации в България ще отбележат Международния ден на младежта с множество събития. 12 август, ежегодно, в цяла Европа, се чества като Международен ден на младежта. По препоръка на ООН на тази дата в цял свят се организират събития специално за младите хора. България не прави изключение, като различни събития ще има в редица градове.

В София още на 11 август в градинката пред Народния театър МЕЖДУНАРОДНАТА ФОНДАЦИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА Y-PEER  организира събитието "1+1=3", посветено на сексуалното и репродуктивно здраве.

На 13 август пък в двора на Софийски университет ще има събитие, посветено на Европейското културно наследство. То се организира от Центърът за развитие на човешки ресурси, които канят всеки да се включи в рисуването на европейски забележителности.

В Пловдив пък ще има надпревара "Разчупи се!" и концерт.

Младежкият фестивал FUNCITY+ се състои във Варна и започва от днес. Събитието продължава до 12 август и цели да предостави възможност за  идентифициране и дългосрочно развитие на талантите на младите хора у нас и в Европа.

Let's dance and Sport Burgas 2018! ще е за шеста поредна година в Бургас и обещава музика, забавление, танци и спорт.

Събития ще има още в Благоевград, Велико Търново, Враца, Гоце Делчев, Монтана, Дупница, Карлово, Ловеч, Пазарджик, Плевен. А програмата за Международния ден на младежта за отделните градове може да видите на сайта на Дирекция „Младежки политики“ към Министерство на младежта и спорта.