След обрат: ЦСКА загуби от „Копенхаген“ с 1:2

Спорт

10-08-2018, 08:26

Снимка:

cska.bg

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Реваншът в Дания е след седмица

ЦСКА отстъпи на Копенхаген с 1:2 след скандални съдийски отсъждания в първия двубой от третия квалификационен кръг на Лига Европа започва, който се игра пред повече от 25 000 зрители на Националния стадион "Васил Левски", съобщават на сайта на футболния отбор cska.bg.

С човек по-малко след 40-та минути на срещата ЦСКА остана с 10 души, след като белгийският съдия Барт Вертентен показа червен картон на Божидар Чорбаджийски. Неговото място в отбраната на тима зае Александър Дюлгеров, който замени Тиаго Родригес.

ЦСКА започна много силно мача и откри резултата в 15-ата минута. Кирил Десподов изведе Мауридес и бразилецът реализира за 1:0. Мачът се развиваше отлично за тимът, но минути преди края на първото полувреме ситуацията се преобърна. Копенхаген изравни след гол от дистанция в 64-та минута. По-късно белгийският арбитър отсъди дузпа в полза на датчаните, която те реализираха и поведоха с 2:1, както и завърши мачът.

Реваншът в Дания е след седмица - на 16 август (четвъртък), от 19:30 часа българско време.

Междувременно от МВР съобщиха, че футболната среща от „Лига Европа“ е минала без сериозни нарушения на обществения ред. Не бяха допуснати инциденти по време на мача. Феновете напуснаха стадиона без инциденти, съобщават униформените.