Музейни работници не желаят Ангел Динев отново да бъде директор

Заралии

10-08-2018, 10:13

Снимка:

РИМ-Стара Загора

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Днес вход свободен в РИМ Стара Загора

Това става ясно от изпратено отворено писмо, адресирано до кмета Живко Тодоров и медиите

Голяма част от работещите и синдикалните организации на КНСБ и „Подкрепа“ в Регионалния исторически музей в Стара Загора се обявиха срещу възстановяването на д-р Ангел Динев на поста директор на музея, съгласно решението на Върховния касационен съд от 31-ви юли, съобщава Радио Стара Загора.  

В отворено писмо, адресирано до кмета Живко Тодоров и медиите, музейните служители заявяват, че не желаят връщането на г-н Динев като ръководител на институцията. В писмото се посочва, че възстановяването му на директорския пост ще компрометира  работата на музея поради липсата на управленски качества и непригодността му за заемането на тази длъжност.

„За времето от 1 г. и 7 мес., в което г-н Динев беше директор, създаде атмосфера на страх и напрежение сред колектива. Стигна до необосновани гонения, крайности и уволнения“, се казва в писмото. Според музейните работници, Ангел Динев е управлявал институцията авторитарно и еднолично, при липса на комуникативност и незачитане авторитета на останалите в колектива.

Подписалите се под писмото служители изразяват очакването си, че кметът Живко Тодоров ще се съобрази със становището им.