Медведев: Нови санкции от САЩ означава икономическа война

Русия ще отговори с всички средства, предупреди руският премиер

Ако САЩ въведат нови санкции срещу Русия, това ще означава икономическа война, зави руският премиер Дмитрий Медведев. Той обеща и Москва да реагира на подобни действия.

"Ако последва нещо като забрана върху дейността на банки или върху използването на една или друга валута, това ще може да се нарече съвсем директно обявяване на икономическа война. Тогава Русия ще е длъжна и ще трябва да реагира с икономически методи, с политически методи, а при нужда и с други методи. И нашите американски приятели трябва да разбират това", подчерта руският премиер.

САЩ вече въведе санкции срещу Русия заради случая „Скрипал“, а Кремъл определи тези действия на Вашингтон като неприемливи и незаконни. От Вашингтон обаче предупреждават, че могат да последват и втори кръг санкции. Според някои източници те ще са срещу руски банки, затваряне на американските летища за руски авиокомпании и дори преустановяване на дипломатическите отношения между двете страни. „Телеграф“ обаче коментира, че вторият кръг санкции едва ли ще бъдат разглеждани преди септември месец, а дори тогава не се очаква те да бъдат подкрепени от Американския конгрес.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен