СО инвестира в изграждането на ново тролейбусно трасе в ж.к. Младост

Мисия София

10-08-2018, 15:35

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тази нощ затварят движението в района на СУ

Тролейбусното трасе е с дължина 700 метра и свързва „Младост 1” и „Младост 2”

"Тролейбусната мрежа е първата, изградена за последните 17 години в София", каза зам.-кметът на София по направление транспорт Евгени Крусев при проверка на обекта, предават от общината.

"Днес, 10 август, по новоизграденото тролейбусно трасе в ж.к. “Младост“ премина пробно първият тролей на градския транспорт. Строителството на ново тролейбусно трасе от бул. ”Андрей Сахаров” до ж.к. “Младост 2” е продължение на тролейбусната контактна мрежа на тролейбус от линия № 5 до обръщателното колело на автобус № 306 в „Младост 2”. Изградена е със средства в размер на около 600 хил. лева от бюджета на Столична община. Новата тролейбусна мрежа е първата, изградена за последните 17 години в София", каза Евгени Крусев при проверка на обекта.

В понеделник, 13 август, ще се проведат проби на трасето и се очаква от вторник да бъде въведено реално в експлоатация.

Тролейбусното трасе е с дължина 700 метра и свързва „Младост 1” и „Младост 2”. Изградена е нова тръбна мрежа в двете посоки без спиране на движението на превозни средства. Новото тролейбусно обръщателно ухо е на ул. “Св. Киприян“ в „Младост 2“. Строително-монтажните дейности са извършени за около един месец.

Тази събота и неделя, 11 и 12 август, с цел полагане на нова пътна настилка затворено за движение ще бъде кръстовището на бул. “Васил Левски“ при Ректората на Софийския университет.

От понеделник започва ремонт на бул. “Арсеналски“, където също ще бъде изградена нова тролейбусна мрежа, осигуряваща връзка на бул. “Петко Тодоров“, бул. “Арсеналски“, ул. “Бяла Черква“, бул. “Черни връх“. Общо 1.5 млн. лв. е инвестицията, осигурена от Столична община. Предвижда се строително-ремонтните дейности да приключат до 15 септември.

От 13 август за ремонт се затваря едното пътно платно на бул.“България“ между бул. „Гешов“ и бул. “Гоце Делчев“. Движението ще се извършва двупосочно по другото пътно платно. Пуска се движението по трамвайна линия № 7 по бул. “България“.

На 18 и 19 август се затваря за движение участъкът от бул. “Христофор Колумб“ от кръстовището с Източна тангента до ул. “Продан Таракчиев“ за полагане на последния износващ пласт асфалт.