306 нарушения по пътищата само до 16 часа

Крими

10-08-2018, 18:28

Снимка:

МВР

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Превишена скорост е най-честото нарушение

306 нарушения са констатирани днес до 16 часа по време на специализираната полицейска операция за контрол на пътното движение, съобщават от МВР. Проверени са 182 лица и 138 моторни превозни средства.

Най-честото нарушение е за скорост, като констатираните случаи на превишаване на скоростните режими са 306, обобщи главен инспектор Росен Рапчев от отдел „Пътна полиция“, в Главната дирекция „Национална полиция“.

До 16 часа екипите са издали 30 фиша, 10 електронни фиша, 15 акта за установено нарушение и 5 принудителни административни мерки. На един водач е отнето свидетелството за управление на МПС, освен това са установени 12 лица от криминалния контингент.

Операцията започна тази сутрин. Акцент в нея са агресивните водачи, движещите се в пакет, шофиращите в аварийната лента. Проверки са предвидени за употреба на алкохол и наркотични вещества, на място екипите следят и за неправилно превозване на оръжие. Проверките в днешния ден са съсредоточени по автомагистрала „Тракия“. Те ще продължат и идните дни, когато екипи ще има по основните пътни артерии на страната. Освен това водачите ще бъдат следени и от хеликоптер на ГДГП.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"