При акцията с вертолет- Над 600 пътни нарушения само за ден

Крими

11-08-2018, 10:13

Снимка:

МВР

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Шофиране с превишена скорост е най-честото нарушение

По време на вчерашната специализирана акция за пътни нарушения са установени 614 нарушения, като най-голям е броят на тези за скорост - 512. Констатиран е един случай на управление на автомобил в аварийната лента на магистралата и случай, при който чуждeнец е пътувал без регистрационни табели, съобщиха от МВР.
Операцията започна вчера сутринта. В нея се включи и вертолет на ГДГП, който да следи за спазването на правилата за движение от въздуха. Тя е за контрол по основните пътни направления у нас и е насочена към агресивното шофиране по пътищата. Паралелно с това се извършват проверки за употреба на алкохол, наркотични вещества и правилно превозване на огнестрелно оръжие и боеприпаси.
В хода на проведения контрол са издадени 67 фиша, съставени са 27 акта за установено административно нарушение и 8 заповеди за принудителни административни мерки. Освен това са връчени 31 електронни фиша на водачи за техни предишни нарушения, а на 3-ма са отнети свидетелствата за управление, поради неплатени задължения по Закона за движение по пътищата.
В рамките на операцията служителите са установили и 15 лица от криминалния контингент.