Детските градини в Карлово за втори път получиха дарение

Инициативата е част от европейското турне на френските доброволци "Еurop’raid2018”

Тази година френските доброволци пристигнаха на стадиона в Карлово не с 40, а с 60 рали-автомобила Пежо205, натоварени с 6 тона дарение от канцеларски и спортни материали, ученически пособия и оборудване за детските градини на Община Карлово. 180 френски доброволеца пропътуваха 20 страни, за да зарадват децата на Карлово.
Инициативата е част от европейското турне на френските доброволци „Еurop’raid2018”, а в Карлово са по покана на Младежкия информационен център в града, който е и Евродеск точка за региона.
Събитието е част от инициативите на МИЦ-Карлово за  12 август -  Международният ден на младежта, като местните младежи-доброволци бяха подготвили посрещане на френските доброволци с български знамена и спортни игри и занимания за децата. Така насърчаваме доброволчеството сред младежите, осмисляме свободното им време през ваканцията с полезни за местната общност дейности и ги насърчаваме да бъдат солидарни и да се включват в благотворителни каузи и инициативи.
„Europ’Raid” стартира през 2014 със 12 доброволеца, през 2015 те са вече 42, през 2016г. - 207, през 2017 - 450 доброволеца, които карат над 15 тона материали за училища в Босна и Херцеговина, Албания,България и Румъния. През 2018г. доброволците са вече 724, пътуващи с 242 автомобила, разделени на четири екипа, които доставят дарения в Босна и Херцеговина, Албания, Македония и България. В България идват специално и само за децата на Община Карлово по покана на МИЦ-Карлово.