200 сигнала са подадени на горещия телефон на общината

Животът

12-08-2018, 18:24

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Актуална информация за пътната обстановка в област Стара Загора - 12 август

Само за 4 дни

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 6 до 9 август, са отчетени около 200 сигнала. Граждани са подали информация за над 40 неправилно паркирани МПС в града. Два автомобила са включени в процедура по доброволно/принудително премахване. Констативен протокол е съставен по сигнал от гражданин за нарушаване на спокойствието в кв. „Кольо Ганчев“ от форсиране на автомобилни двигатели пред жилищна сграда заради наличие на автосервиз пред нея.

Оплаквания са постъпили за бездомни кучета около хипермаркет в източната част на града. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни. По сигнал от старозагорец е съставен Акт за установяване на административно нарушение на жена, хранеща безпризорни котки до блок № 38 на ул. „Братя Жекови“. Проверка е извършена по подобни сигнали на същата улица, до блок №86, както и около блок №57 на ул. „Митрополит Методий Кусев“.

Оплакване за шум от лай на домашно куче е подаден от живущи на ул. „Княз Александър Батенберг“ № 19. За пуснато без повод и намордник домашно животно в района на автосервиз в кв. „АПК“ също е съобщено. На собственика му е съставен Акт за установяване на административно нарушение.

Гражданин е с административна санкция за замърсяване с отпадъци, които е вадил от контейнер за смет, поставен на ул. „Хаджи Димитър Асенов“.

Над 20 са подадените сигнали за силна музика от заведения в града и от струпване на шумни компании на открито.  

Постъпило е оплакване от пътник в градския транспорт за неспиране на тролейбус на спирка по Линия №2. Проверка се извършва и по сигнал за отнето неправомерно предимство при шофиране спрямо гражданин от водач на репатриращия общински автомобил.

След получена информация на Горещия телефон е отремонтирано улично осветление, както и няколко паркомата. Взети са мерки за премахване на изсъхнали и опасни дървета и клони по сигнали на граждани, по обезопасяване на улични шахти.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.