Спаси София призовава гражданите да използват трамвай номер 7

Мисия София

13-08-2018, 12:34

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пускат движението на трамвай 7 до ж.к. Борово

Част от бул. България е в ремонт и движението към Борово е трудно

От вчера едното платно на бул. България, в участъка от бул. Акад. Иван Гешов до бул. Гоце Делчев е затворено за ремонт. Движението се извършва двупосочно, само в едното платно, в общо три ленти. Очакват се сериозни задръствания и закъснения. Затова призоваваме всички да ползват трамвай №7, който отново се движи до Борово на интервал от около 5 минути в пиковите часове. Това написаха от Спаси София във Фейсук.

"Трамваите избягват цялото задръстване минавайки през затворения участък само за 3 минути, а освен това са нископодови и с климатик! Те са реална и далеч по-добра алтернатива от автомобилите", допълват те.

"Призоваваме и кмета Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova, и зам-кмета Крусев (Транспорт за София): Увеличите броя трамваи на линия №7, особено щом самите вие призовавате гражданите да ги ползват по време на ремонта на бул. България. Припомняме, че Център за градска мобилност съкрати броя нощни коли от 5 на 3, с което интервалът на движение след 20ч. стана над 20 минути. Недопустимо е, кметът да призовава хората да ползват трамваи, а общинското дружество да орязва коли по толкова основна линия. величете броя автобуси по основни линии като 76, 83 и 204, които заради ремонта търпят сериозни закъснения, така че, да се гарантира нормален интервал на движение", призовават от организацията.