Модернизация в Спешна помощ, купуват нови линейки

Политика

13-08-2018, 13:34

Снимка:

Министерство на здравеопазването

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Първите линейки ще бъдат закупени до края на годината

Мащабен европроект за модернизация на спешната помощ предвижда закупуването на 400 нови линейки. Първите линейки ще бъдат закупени до края на годината, обясни пред журналисти говорителят на Министерство на здравеопазването Мария Иванова.

Пред медиите от здравното министерство представиха подадените оферти за доставка на общо 400 броя линейки. 7 предложения от фирми бяха отворени, като те са само и единствено за предоставяне на нормални линейки – общо 280, а останалите 120 линейки ще бъдат високопланински. За тях обаче все още няма постъпили предложения и оферти.

“Точно по тази причина, в рамките на днешния ден, ще бъде проведена среща с представителите на автомобилния бизнес, за да разберем от тях по какви причини не са подали оферти за позиция 2 и 3 (високопланински линейки)“, обясниха от МЗ.

След срещата ще бъде подготвено отново техническо задание, като ще бъде обявена нова обществена поръчка, която ще бъде само за високопланинските линейки. „Ще действаме във възможно най-кратки срокове, тъй като този проект е от особена важност за обществото“, отбелязват от здравното министерство. По думите им няма да има забавяне в сроковете.