Нападнаха с бухалка стопанин в лозето му

Побойникът при потегляне преминал с буса през краката му

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Пловдив са регистрирани 11 криминални престъпления – 6 кражби и 5 др.  Разкрити са 5 престъпления.
Полицаи от Първомай работят по два случая на причинени телесни повреди по хулигански подбуди. В събота след обяд в районното управление било съобщено за възникнал конфликт в лозов масив край село Искра. Според информацията, 64-годишният собственик на имота се опитал да прогони непознат, който бил влязъл противозаконно с микробуса си и се канел да си накъса чепки от останало необрано грозде. По време на свадата шофьорът заплашил стопанина с дървена бухалка, а при потегляне преминал с буса през краката му. Пострадалият мъж няма сериозни наранявания, оказана му е медицинска помощ. Извършителят - 45-годишен асеновградчанин, е задържан за едно денонощие, срещу него е образувано бързо производство по чл. 131, ал.1, т. 12 от НК.

Вчера предварителна проверка за подобно престъпление започнала срещу 31-годишен жител на ямболско село, след сигнал на тел. 112, че около 20 часа нападнал с удари 53-годишен обитател на къща в първомайския квартал Дебър. Отзовалите се служители на реда установили, че и двамата мъже били под въздействието на алкохол, а в основата на сбиването им стоят неуредени лични взаимоотношения.