Община Раднево подобрява инфраструктурата на общинския център и селата

Общината няма неразплатени задължения

С  бюджет от 24 551 581 лева за тази година и преходен остатък от 8 млн. лв., община Раднево няма неразплатени задължения и отчита 71% от предвидените приходи за 6-те месеца на 2018 година. Общината влага средствата от концесионната вноска от комплекс Мини Марица Изток  в размер между 3,8 - 4,2 млн. лв. за подобряване  инфраструктурата на общинския център и в селата, съобщава Радио Стара Загора.

Сътрудничеството между местната власт и ръководството на дружеството е в няколко насоки – както в сферата на културата и спорта, така и при бедствени и кризисни ситуации. Това заяви пред Радио Стара Загора кметът на община Раднево Теньо Тенев и поздрави  служителите и ръководството  по повод 18-ти август, професионалния празник на миньорите и енергетиците.

Изпълнителният директор на „Мини Марица-изток” ЕАД Андон Андонов днес откри изложба от детски рисунки, експонирана в центъра на  Раднево. Заедно с кмета на община Раднево Теньо Тенев и мениджърския екип на Дружеството те разгледаха творбите под надслов „Моят ден в Мини Марица-изток”, съобщиха от пресцентъра на „Мини Марица-изток” ЕАД.

На шест пана, поставени в центъра на Раднево, жителите и гостите на града могат да видят творбите на децата, както и моменти от посещението им в рудниците на „Мини Марица-изток” ЕАД.

Авторите на настоящата изложба почерпиха вдъхновение от работните места на своите родители и близки, от производствените дейности, тежкото минно оборудване, рекултивацията и условията на труд в „Мини Марица-изток” ЕАД.

С откриването на изложбата “Моят ден в Мини Марица-изток” се поставя началото на поредица от културни и спортни събития, посветени на професионалния празник – Деня на миньора, който отбелязваме на 18-ти август.