Морето диша и пее днес в Пловдив

Пловдив Лайф

14-08-2018, 12:00

Снимка:

Галерия "Сигна"

Автор:

plovdivutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изложба представят художници, участници в пленер в Благоевград

Изложба "Дихание в синьо" представя Станислава Стойкова

Изложба живопис „Дихание в синьо” представя днес Станислава Стойкова - Стъни. Картините й, както може сами да се досетите, са с морска тематика. Морето диша, пее, шуми и вълнува в нейните творби.

Откриването е в 18.30 часа в Галерия "Сигна" на Гранд хотел Пловдив.

Станислава Стойкова - Стъни е родена във Варна. Завършва специалност "Право" във ВСУ "Черноризец Храбър".
От рано е привлечена от изящното изкуство, но с неочаквана сила то нахлува в живота й през 2012 г., когато започва първите си опити с маслени бои и като самоук художник. През 2014 г. осъществява самостоятелна изложба в Радио Варна. През 2015 г. участва в обща благотворителна изложба "В помощ на Дени" в гр. София. Същата година участва и в обща изложба в Радио Варна.
Художник е на корицата на стихосбирка "Откраднати нощи" с автор Йорданка Радева. През 2016 г. осъществява нова самостоятелна изложба, този път в Карлово, в Арт център "Орхидея". През 2017 г. участва в обща изложба в ШУ "Епископ Константин Преславски". По-късно през годината организира самостоятелна изложба в галерия "Сигна" в Пловдив. Включва се и в благотворителен пленер в Приморско.

"Обичам маслото и неговата наситеност и тежест върху платното! Морето е магия,синя и безкрайна. Един цял живот. Обичам да изразявам този живот върху платната си. Неговите бури и препятствия, неговите тишини и радости... Картините ми са израз на чувства и емоции, понякога отразени на един дъх върху платното. Любовта към морето и емоцията, която предизвиква то у мен при срещите ми с него, ме зарежда творчески. Всеки живее в отделна действителност. А това е моята реалност и моят свят."