Двама са ранени, след като кола се вряза в британския парламент

Свят

14-08-2018, 12:47

Снимка:

Twitter

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кола се вряза в британския парламент

Полицията разглежда нападението в Лондон като терористичен акт

Двама колоездачи са ранени, след като кола се вряза в британския парламент, съобщава БиБиСи. В официалното съобщение на Скотланд ярд се посочваше, че има ранени „няколко пешеходци“, но не бе уточнен броят им.

Според БиБиСи колоездачите са чакали на светофар, когато колата е направяла рязък завой, ударила ги е и се е забила в оградата на парламента. Пострадалите са леко ранени и няма опасност за живота им.

Мястото около британския парламент е отцепено, а метростанцията е затворена, тъй като продължава разследването. Полицията официално обяви, че разглежда случая като терористичен акт. Британското антитерористично звено е поело разследването.

Очевидци разказват, че мъжът е действал умишлено, като се е движел с висока скорост към оградата.

По информация на българското посолство в Лондон няма данни за пострадали български граждани при инцидента, при който тази сутрин в 7.37 часа местно време кола се блъсна в загражденията пред сградата на британския парламент. Това съобщи пресцентърът на Министерството на външните работи. Дипломатическото представителство на България във Великобритания следи ситуацията.

Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурните телефони на посолството в Лондон: +44 20 7581 3144; +44 0 20 7584 9400.

През март 2017 г. Халид Масуд се вряза в пешеходци на Уестминстърския мост, преди да бъде застрелян от полицията. Тогава загинаха 4-ма души.