Стоянка Мутафова: Очаквам с нетърпение срещата ми с почитателите от Добрич

На 15 август от 18.00 часа в ДТ "Йордан Йовков"

Голямата актриса Стоянка Мутафова ще гостува в Добрич. На 15 август тя ще се срещне със свои почитатели в залата на драматичен театър „Йордан Йовков”, за да представи биографичната книга “Добър вечер, столетие мое!”, посветена на легендата на българския театър. Автор на книгата е дъщерята на актрисата – Мария Грубешлиева – Муки.

Богато илюстрирана, книгата представя повечето от ролите на легендарната актриса и любопитни случки около постановките, в които е участвала. Особено ценни са разсъжденията на Стоянка Мутафова за смисъла на живота, за цената на успеха, за любовта и отношенията между хората. Те я показват в една нова и непозната светлина - на духовния човек, който търси вечните стойности и непрекъснато се развива.

В търсенето на тайната на вечната ѝ младост се включват Стефан Данаилов, Любо Нейков, Христо Гърбов, Албена Павлова, Мария Статулова, Богдана Карадочева, проф. Здравко Митков, Йорданка Стефанова, Ирен Кривошиева, Янина Кашева, Ненчо Илчев и още колеги и приятели на актрисата, които разказват своите спомени за преживяното със Стоянка.
Стоянка Мутафова разказва и за отношенията си с Георги Калоянчев и Георги Парцалев, за приятелството си с Константин Коцев и за любовта си към Невена Коканова. За трите си брака и как са я променили съпрузите ѝ. За родителите и учителите си, за приятелките, с които е вършила най-много щуротии.

Стоянка Мутафова ще гостува в Добрич навръх именния си ден, който е двоен празник в семейството й заради другата именичка – дъщеря й Мария. Слабо известен факт е, че Стоянка Мутафова е записана по кръщелно Стояна-Мария. 

“От много време не съм гостувала в Добрич и очаквам с нетърпение срещата ми с почитателите в сърцето на Златна Добруджа. Там винаги съм имала успех и са ме посрещали много топло, затова се съгласих с Муки да отбележим този голям семеен празник именно в Добрич” - споделя Госпожа Стихийно бедствие. 

Представянето започва в 18.00 часа и е с вход свободен, за да може всеки, който пожелае да се докосне до ярката личност на Стоянка Мутафова, да се снима с нея и да получи автограф.

Събитието се организира със съдействието на народните представители от ПП ГЕРБ в 44-ото Народно събрание Даниела Димитрова и вицеадмирал Пламен Манушев и подкрепата на драматичен театър „Йордан Йовков”.

Водещ и организатор на турнето е мениджърът на Стоянка Мутафова  Евгени Боянов.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен