Двама холандци опитали да прекарат 16 тона вещества за амфетамини

Крими

14-08-2018, 14:53

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Декларирали го в България като препарат за прозорци

Двама холандци, които са в ареста от началото на месеца по обвинение за контрабанда на 16 тона прекурсори за производство на амфетамини, остават за постоянно в ареста. Това стана ясно, след като Варненският апелативен съд потвърди мерките за неотклонение на двамата мъже.

Окръжната прокуратура във Варна им повдигна обвинение за контрабанда на три вида прекурсори за производството на амфетамини, извършена в периода от 26 януари миналата година до 16 март 2018 г. като продължавано престъпление, в съучастие и чрез използване на фалшиви документи.

Общото количество прекурсори е 16,222 тона, които пристигали на митническия пункт Варна-запад с кораби от Латинска Америка и Китай, декларирани като почистващ препарат за прозорци.

Апелативният съд прие всички аргументи, с които първата съдебна инстанция е потвърдила първоначалния арест на обвиняемите. Двамата са съпричастни към деянието, в което са обвинени, показват събраните доказателства по делото. Престъплението, в което са обвинени, е тежко и за него се предвижда наказание „лишаване от свобода" от 15 до 20 години и глоба от 200 000 до 300 0000 лв. Двамата са осъждани.