Фотографска изложба на Мариета Ценова в Добрич „PerfectDay“

Добрич Лайф

14-08-2018, 18:05

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фотографска изложба на Мариета Ценова в Добрич

В художествената галерия до 15 септември

Фотоколекция открива Перфектния ден в оптимистичния поглед към света. Експозицията "PerfectDay" от 23 фотоса, избрани от едноименното онлайн списание за съвременна култура, архитектура и дизайн, базирано в Лондон, е подредена в художествената галерия в Добрич.
Перфектният ден е в детайлите, в малките споделени удоволствия, в оптимистичния поглед към света, разказа на пресконференция за житейската и творческата си философия авторката Мариета Ценова, която е създател и арт директор на списанието, визуален артист, стилист, куратор на изложби. И още: "Не чакайте птицата на щастието да кацне върху рамото ви. Откривайте талантливите хора и споделяйте таланта им!".
Заснела повече от 450 фотосесии, Ценова представя рекламни визии, които по думите й не са комерсиални, а по-различен поглед от официалния. Фотосите "рекламират" от парфюмерийни и модни марки, до книжарници и издателства и фондации за защита на децата от насилие. Колекцията носи и посланието визуалната култура да бъде опазена от кича. "Дано час по-скоро да се измъкнем от кича и това зависи от нашата воля", казва авторката.
Преподава “модни тенденции на XX век” и “стайлинг за списания” . Има над 15 самостоятелни фотографски изложби в България, Великобритания, Германия и Италия. Издава собствено онлайн списание PerfectDay. 

Експозицията се открива тази вечер в художествената галерия на Добрич и ще бъде достъпна за зрителите до 15 септември.