Осмото издание на турнира по конен спорт „Купа Бургас“ стартира в петък

Животът

16-08-2018, 14:37

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургаската опера представя „Аида“ на крепостта Царевец

Подробности за надпреварата съобщиха на пресконференция генералният секретар на Българската федерация по конен спорт

Опитни жокеи с над 120 състезателни коне от 24 клуба ще участват в тазгодишното издание на турнира "Купа Бургас". Надпреварата ще се проведе на 17 и 18 август на конната база в парк "Езеро". Официалното откриване на състезанието ще се състои в петък между 18:00 и 19:00 часа.

"Купа Бургас" се провежда за осма поредна година с подкрепата на Община Бургас и ще предложи на публиката атрактивни изпълнения в дисциплината "прескачане на препятствия".   

Подробности за надпреварата съобщиха на пресконференция генералният секретар на Българската федерация по конен спорт Теодор Шейтанов, Христо Георгиев от Клуб по конен спорт "Кан Аспарух" и Веселина Деведжиева - началник на отдел "Спорт, превенции и младежки дейности" в Община Бургас.

Най-малките участници в турнира ще са четирима състезатели на 9-годишна възраст. Сред тях е Елиза Чолакова, която е сред надеждите на българския конен спорт. В състезанието ще се включат три клуба от Бургас, които развиват този спорт на високо ниво.

Във всеки от състезателните дни ще бъдат дадени по над 200 старта. Входът за турнира "Купа Бургас" е безплатен, а за удобство на публиката са осигурени допълнителни трибуни.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен