Оставиха в ареста обвиняем за грабеж

Крими

16-08-2018, 17:55

Снимка:

pixabay.com

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Актуална информация за пътната обстановка в област Стара Загора - 16 август

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съда  определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Б.К., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 12.08.2018 г., в гр.Стара Загора, в съучастие със С.С., като съизвършител,  отнел чужда движима вещ- пари, сумата от 600 лв. от владението на другиго, като употребил за това сила - престъпление по чл.198, ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че на 12.08.2018 г. обвиняемите Б.К. и С.С били в гр. Стара Загора. Те се разхождали из кв.“Лозенец“. Пострадалият свидетел бил получил трудовото си възнаграждение и заедно със свой приятел се били насочили към игрално заведение в квартала. Двамата обвиняеми срещнали на улицата пострадалия, нанесли му побой и със сила отнели финансовите му средства. При проведени в неотложност процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествие и разпити на свидетели обвиняемите била установени и задържани.Обвиняемият Б.К. е криминално проявен и е бил осъждан. 

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Б.К. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Б.К. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.