"Перото" домакин на най-добрите ни джаз музиканти

София Лайф

17-08-2018, 14:35

Снимка:

НДК

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

В края на месеца литературният клуб ще приеме някой от топ изпълнителите ни

Най-добрите ни джаз музиканти ще представят авторска музика и джазови интерпретации в Литературен клуб „Перото”. Концертите започват на 28 август от 20.00 ч. под надслов „Джаз в Перото”, а ценителите на качествената музика ще се насладят в няколко поредни концерта на изпълненията на Ангел Заберски, Живко Петров, Братя Владигерови и Стунджи, предава пресслужбата на НДК.

Първият джаз концерт в „Перото” е на 28 август на квартета на Ангел Заберски, заедно със забележителния тромпетист Михаил Йосифов, контрабасистаБорис Таслеви барабаниста Борислав Петров.

На 30 август ще гостува популярното трио на пианиста и композитор Живко Петров – JP3, заедно с басиста Веселин Веселинов – Еко и барабаниста Димитър Семов.

В Деня на Съединението на България – 6 септември ще свирят наследниците на фамилия Владигерови – братята Александър и Константин Владигерови, със специалното участие на перкусиониста Стоян Янкулов – Стунджи.

Билети за концертите може да закупите от билетните каси на НДК, онлайн на: tickets.ndk.bg, както и на входа на “Перото” – час преди концерта. Цената на билета е 12 лв.