Част от паркинга пред Националния стадион става платен

Животът

18-08-2018, 11:58

Снимка:

wikimedia

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

До края на август ще забранят паркирането в близост до сектор А

Част от безплатния паркинг пред Националния стадион "Васил Левски" ще бъде затворен за ремонт от понеделник. Паркирането от метростанцията в близост до стадиона до Сектор А ще бъде забранено до края на август. От първи септември паркингът ще заработи, но местата ще са по-малко и престоят ще се плаща.

Най-големият безплатен паркинг в центъра на София се използва от много хора, които живеят или работят в района. Участъкът от метростанция Васил Левски до Сектор А вече ще се стопанисва от "Пазари-Запад" и Столичната община.

"Предстои да се разчертаят паркоместата, да се изгради бариера, да се постави автомат за плащане на престоя", обясни пред БНТ Николай Стойнев, зам.-председател на СОС.

От "Пазари-Запад" призовават хората бързо да преместят автомобилите си, защото ремонтът започва в понеделник рано сутринта. От първи септември паркирането в района ще струва по 1 лев за първите 4 часа, а за всеки следващ час ще се плащат по 2 лева.

"Идеята, с която Общинският съвет взе това решение, е да се намалят паркоместата и да се въведе ред в паркирането, за да може да се осигури достъп на гражданите към парка", обясни още той.

Паркоместата ще бъдат около 100, част от тях ще са за хора с увреждания. Не само шофьорите, но и пешеходци не са доволни от плановете на общината.

През почивните дни част от паркоместата ще могат да се използват от търговците на спортни стоки, които от години работят в района. Новите правила ще ги задължат да плащат по 12 лева на ден. З сега пакрингът около езерото "Ариана" от другата страна на Националния стадион остава безплатен.