Златният „Трофи тур“ премина през волейболния Добрич!

Волейболната легенда Любо Ганев се надява тя да остане в българския отбор

Снощи на пл. „Свобода” в Добрич волейболният трофей бе представен лично от легендата и вицепрезидент на Българската федерация по волейбол Любо Ганев. Освен всички трениращи волейболисти от „Добруджа 07” до купата се докосна и кметът на Добрич Йордан Йорданов, много фенове на клуба и граждани.

Много се радвам, че Купата е в България, защото целта на БФВ и на партньора ЛИДЛ е колкото се може повече хора да могат да се докоснат до нея, да се снимат с нея, защото това е трофеят, който на 30 септември победителят на СП ще вдигне, това каза пред журналисти  Любо Ганев. Волейболната легенда се надява това да е българския отбор. Купата тежи повече от 9 кг., позлатена е, специално изработена за точно това Световно първенство във Варна. При това турне целта на организаторите е да я покажат на повече фенове. След Добрич тя  ще бъде показана в Разград, Шумен, Велико Търново, Стара Загора, Димитровград, Бургас и София.

 Към златната световна купа са се устремили 24 отбора, които от 9 до 30 септември ще се впуснат в здрава битка, за да излъчат следващия шампион, но преди това невероятната възможност да се докоснат до отличието имат българските фенове.