Крусев: Работи се интензиво по ул. Граф Игнатиев

Мисия София

18-08-2018, 16:12

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Във вторник започва ремонтът на "Източна тангента" в участъка от кръговото на ул. "Продан Таракчиев" до квартал "Христо Ботев"

"Днес започна полагането на износващия пласт асфалт на бул. "Христофор Колумб". Ще се работи до късните часове, за да не се прекъсва технологичния процес", каза зам.-кметът Евгени Крусев по време на проверката си на строителния обект.

"Движението по бул. "Христофор Колумб" ще бъде възстановено изцяло в понеделник. Асфалтирането ще се извърши през днешния ден, а за утре остават довършителни дейности като полагане на маркировка и поставяне на вертикална сигнализация. На практика тук се изграждат както нови пътни платна, така също улично осветление и тротоари", каза още Евгени Крусев и уточни, че гаранцията на обекта е 5 години.

"Във вторник започва ремонтът на "Източна тангента" в участъка от кръговото на ул. "Продан Таракчиев" до квартал "Христо Ботев". Движението ще бъде затворено изцяло, като ще се пропускат само автомобилите на хора, които имат офиси в района. През почивните дни работят 5 асфалтови бази в София. В момента се асфалтират пътните платна на бул. "България", текат ремонтните работи по бул. "Пенчо Славейков" и бул. "Арсеналски". Целта ни е основните ремонти да приключат за първия учебен ден, когато трафикът ще се увеличи", обясни зам.-кметът.

"Интензивно се работи и на ул. "Граф Игнатиев". В момента се изгражда релсовият път в зоната на кръстовището на ул. "Граф Игнатиев" с ул. "Г.С.Раковски". Очакваме в началото на септември кръстовището да бъде готово. В момента се редят плочки по площад "Славейков" и по площад "Гарибалди", каза Крусев.

Работи се в градинката на църквата "Свети Седмочисленици", като изцяло обектът ще приключи в края на октомври.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен