Дрогиран потроши кабинет в Спешното в Перник

Крими

20-08-2018, 18:33

Снимка:

Кадър/Нова ТВ

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Охраната спяла, сестрите не успели да го събудят

За погром в спешната помощ в Перник разказва Нова ТВ. Дрогиран и агресивен мъж е потрошил кабинет в отделението по време на нощно дежурство.

Сестрите, които са били на смяна, са се спасили по чудо. Те не успели да събудят охраната на болницата, нито пък да натиснат паник бутона. За щастие по времето, когато агресивният мъж се е развихрил, в спешното не е имало други пациенти, които със сигурност са щели да пострадат.

„За първи път в кабинета нахлува толкова агресивен пациент, нещата излязоха извън контрол. Точно в 03:00 през нощта видях, че идва доста агресивен пациент, походката показваше, че нещо не е наред. Мина покрай нас. Тръгнахме със санитарката след него и го попитах къде отива. Той не отговори. Отвори вратата на хирургичния кабинет и я тресна пред нас. Леко отворихме вратата и видях, че е повдигнал масата и един стол. Тогава разбрах, че нещата не са наред. След това бутна стелажа с всички лекарства“, разказва една от потърпевшите сестри Мая Алексова.

На следващия ден 37-годишният мъж е признал, че е бил дрогиран. Той е бил пациент на отделението и в нощта преди нападението.