Ансамбъл "Тракия" представя два уникални концерта

Те са по време на конкурса Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles

Ансамбъл „Тракия“ представя два уникални концерта през август в Пловдив - на Античния театър и в Дома на културата "Борис Христов".

От 20 до 25 август 2018 г. Пловдив се превръща в световна столица на високоалкохолните напитки. Тогава градът е домакин на международния конкурс Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles. Експерти от цял свят ще дегустират уиски, водка, текила, бренди, джин, грапа, байжиу, писко и ракия, ще посещават български производители и културно-исторически забележителности. Над 70 международни журналисти, енолози и вносители ще открият българската индустрия, традиции, история и култура.

По повод провеждането на престижния конкурс, на 23-ти август на древната сцена на Античния театър в Пловдив от 20.00 часа ще се състои уникален концерт-спектакъл на Ансамбъл „Тракия“, който е с ВХОД СВОБОДЕН за гражданите и гостите на Пловдив.

В богатата и разнообразна програма на концерта ще бъде представено най-доброто от съкровищницата на сценичното фолклорно изкуство от всички етнографски области на България. До сега в професионалната биография на Ансамбъл „Тракия“ са вписани хиляди концерти във всички краища на България и в повече от 60 страни по света като: Франция, Италия, Белгия, Германия, Израел, Япония, Индия, Мексико, Колумбия, Сирия, Алжир и много други. Ансамбълът си е създал международно име в световната култура - едно уникално постижение за град Пловдив. От основаването си до днес Ансамбъл „Тракия” е явление в националната ни култура и „лице” на Пловдив, присъствайки на всички значими форуми с изяви при откриването им, закриването или със самостоятелни концерти.

Следващата голяма изява на ансамбъла е премиерата на най-новия спектакъл „Земята на Орфей“, която ще се състои на 29 август от 19 часа в Дома на културата „Борис Христов“. Билети за премиерата се продават в Билетния център пред Община Пловдив. „Земята на Орфей“ е спектакъл по проект към Национален фонд „Култура“. Един специален спектакъл от нашите земи – централни и западни Родопи, включително и Тракия, там, където се смята, че Орфей е имал най-силно присъствие.