Испанската етно група „Миелочин” с концерт в "Двореца"

Тази вечер от 20.00 часа

На открита сцена „Двореца” в Балчик концерт ще изнесе испанската етно група „Миелочин”. Концертът е последната изява от голямото източноевропейското турне на наварската група. Преди България, групата участва на четири международни фестивала в Унгария.  Уникалното в музиката на „Миелочин“ е съчетанието на баска национална идентичност от Северна Навара и кастилската (испанска) идентичност от Южна Навара, музика в която се срещат две култури и два езика: испански и баски.    
Програмата на концерта включва основно композиции от последния диск на „Миелочин“ посветен на известния етно музиколог Алън Ломакс, един от пионерите на звукозаписа в света, записал уникалната традиционна музикална култура на Навара, която  въпреки изолацията по време на тоталитарния режим в Испания е успяла да се съхрани във времето. Интересен факт е , че Алън Ломакс посещава и България, където също записва българска народна музика.
Етно група „Миелочин“ е създадена преди 15 години в Навара, Испания. Записала е четири музикални албума и е имала много фестивални участия и концерти в Европа: Швеция, Испания, Франция, Португалия и др.  В Балчик ще се представи във формат трио: Иниго Агери , Исмаел Ягуе и Салва Тарасона.
Входът за събитието е свободен.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"