Олимпийският шампион Бразилия с две победи над Холандия преди световното

Двата отбора ще изиграят още една приятелска проверка

Олимпийският шампион Бразилия записа две победи като домакин над Холандия в приятелски мачове, които са част от подготовката и на двата тима за предстоящото в България и Италия световно първенство по волейбол (9-30 септември).
 
В първата среща волейболистите на треньора Ренан Дал Зото победиха категорично Холандия с 3:0 (25:20, 25:22, 25:16). Във втория мач "лалетата" успяха да затруднят съперника и да вземат гейм, но все пак домакините постигнаха победа с 3:1 (23:25, 25:17, 25:23, 25:19). Предстои и трети, последен мач от приятелските проверки помежду им, който ще бъде в сряда.
 
Интересното е, че двата тима са съперници още в груповата фаза на световното първенство, като започват бобрата за титлата в предварителна група "В" в Русе,съобщи БФ Волейбол. Феновете на волейбола ще могат да наблюдават страхотния сблъсък между Бразилия и Холандия в "Арена Монбат Русе" на 15 септември от 20:30 ч.
 
 
Припомняме, че в крайдунавския град ще бъде не по-малко горещо от домакинската ни група във Варна по време на мондиала, като в Русе идват едни от най-класните отбори в света - Бразилия, Франция, Канада, Холандия, Китай и Египет.
 
България ще изиграе мачовете си от първата фаза между 9 и 18 септември във Варна. „Лъвовете“ се изправят срещу Финландия (9 септември), Иран (13 септември), Пуерто Рико (14 септември), Куба (16 септември) и Полша (18 септември). Положителни резултати пращат България във втората фаза в „Арена Армеец“ в София между 21 и 23 септември. По същото време във Варна ще се водят други звездни волейболни сблъсъци, водещи към финалите в Торино и най-желаната волейболна купа.
 

 
Билети за Световното първенство по волейбол могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim, която включва бензиностанции ОМВ, Технополис, Office 1 Superstore, книжарници Orange, Български пощи, билетен център НДК, билетна каса при Двореца на културата и спорта, гр. Варна и на билетна каса при „Арена Армеец“, гр. София, на www.eventim.bg, както и от официалната страница на първенството: italy-bulgaria2018.fivb.com.