Осъдиха четирима мъже за хулиганство в Пловдив

Споразумението е влязло в сила и не подлежи на протест и обжалване

Днес, 21 август 2018 г., по бързо производство на Районна прокуратура-Пловдив са осъдени четирима мъже:

- В.Д., на 39 г., е осъден за извършени три престъпления – за това, че причинил на 18.08.2018 г., в с. Шишманци, обл. Пловдив, леки телесни повреди на двама полицейски служители при ОД на МВР-Пловдив, при изпълнение на службата им – престъпление по чл. 131 ал. 2 т.4 във вр. ал. 1 т.4 пр. 3 във вр.чл.130 ал. 2 от Наказателния кодекс,

- за това, че на същата дата, в с. Шишманци, обл. Пловдив, е повредил противозаконно чужда движима вещ – служебен лек автомобил “КИА“, като причинената щета е на стойност 7 126 лева – престъпление по чл. 216 ал. 1 от Наказателния кодекс,

- както и за това, че на 18.08.2018 г., на същото място е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещи двамата полицейски служители, които са изпълнявали задължение по опазване на обществения ред и се отличава с изключителен цинизъм и дързост, а също така е извършено при управление на моторно превозно средство – престъпление по чл. 325 ал. 3 във вр. ал. 2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.По споразумение, одобрено от Районен съд-Пловдив, на В.Д. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и два месеца условно с изпитателен срок от три години, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от шест месеца.

- 18-годишният Д.Д. е осъден за това, че на 18.08.2018 г., в с. Шишманци,обл. Пловдив, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещи двамата полицейски служители, които са изпълнявали задължение по опазване на обществения ред и се отличава с изключителен цинизъм и дързост, като деянието е извършено в съучастие с още две лица В.А. и Т.С.  – престъпление по чл. 325 ал. 3 във вр. ал. 2 във вр. ал. 1 във вр. чл.20 ал.2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. По споразумение, одобрено от Районен съд-Пловдив, на Д.Д. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от осем месеца условно с изпитателен срок от три години.

- 21-годишният В.А. е осъден за това, че на 18.08.2018 г., в с.Шишманци, обл. Пловдив, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещи двамата полицейски служители, които са изпълнявали задължение по опазване на обществения ред и се отличава с изключителен цинизъм и дързост, като деянието е извършено в съучастие с още две лица Д.Д. и Т.С.  – престъпление по чл. 325 ал. 3 във вр. ал. 2 във вр. ал. 1 във вр. чл.20 ал.2 във вр. ал.1 от Наказателния кодекс. По споразумение, одобрено от Районен съд-Пловдив, на В.А. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от осем месеца условно с изпитателен срок от три години.

- 21-годишният Т.С. е осъден за това, че на 18.08.2018 г., в с.Шишманци, обл. Пловдив, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещи двамата полицейски служители, които са изпълнявали задължение по опазване на обществения ред и се отличава с изключителен цинизъм и дързост, като деянието е извършено в съучастие с още две лица Д.Д. и В.А.  – престъпление по чл. 325 ал. 3 във вр. ал. 2 във вр. ал. 1 във вр. чл.20 ал.2 във вр. ал.1 от Наказателния кодекс. По споразумение, одобрено от Районен съд-Пловдив, на Т.С. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от осем месеца условно с изпитателен срок от три години.

По делото е установено, че на 18 август 2018 г., в с.Шишманци, обл. Пловдив, двама полицейски служители при ОД на МВР-Пловдив спрели за проверка Д.Д., който управлявал лек автомобил. Той бил неправоспособен водач, заради което били свалени регистрационните табели на автомобила му. По-късно Д.Д. и негови познати започнали да искат обяснения от полицейските служители за съставения Акт за установяване на административно нарушение по повод свалените регистрационни табели. Четиримата подсъдими проявили агресия спрямо полицейските служители като викали, обиждали и се заканвали. По делото е установено, че В.Д., с управляван от него автомобил, потеглил след полицейския автомобил и го блъснал. Вследствие на това двамата полицейски служители получили телесни увреждания и били нанесени щети по автомобила.

Споразумението е влязло в сила и не подлежи на протест и обжалване.