Хамали се обявиха срещу общината!

Животът

22-08-2018, 11:24

Снимка:

bgonair/кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Напрежението между двете страни отново се повиши

Общинският съветник от БСП Николай Николов и председателят на район "Красно Село" от НФСБ Владимир Христов са инициатори на подписка за отстраняването на лицата, предлагащи хамалски услуги и проституиращи на столичния булевард "Христо Ботев". Вчера напрежението между тях и хората, които предлагат транспортни услуги беше доста високо, днес отново е така.

Според служителите на Столичната община дори полицаите и от Центъра за градска мобилност са безпомощни, а вечер на мястото процъфтява проституцията. Владимир Христов беше категоричен, че няма против това хамалите да работят и да изкарват прехраната си. "Аз съм за тези хора да имат работа, да им се намери място, да им се легализира цялата дейност и всичко да бъда наред", обяви той в ефира на България он еър.

Общинският съветник от БСП Николай Николов пък добави още, че е повдигал темата на заседания на комисии в СОС, но темата не е разглеждана, а служители на СДВР пък са обяснявали, че няма проблем, защото хамалите не са там. Николов беше категоричен, че ще отправи питане и до кмета на столицата Йорданка Фандъкова защо не се обръща внимание на този проблем.

"На 13 септември като внесем подписката, която хората са ни подкрепили, ще потърсим тези отговори. Наистина не знам 10 години този проблем не се решава", категоричен беше общинският съветник.

Според двамата трябва да се направи така, че работата на хамалите да бъде законна и дейността им да не пречи на преминаващите по булеварда или тротоара.

Георги, който си изкарва прехраната на булевард "Христо Ботев" с предоставянето на хамалски услуги, беше категоричен, че той и колегите му са там, за да работят, а не да създават проблеми. "Нашите бащи също са работили тук и са изкарали хляба си с труд. Така и ние си поддържаме нашите семейства с нашия труд, работим и имаме постоянни клиенти", настоя Георги.

Той беше категоричен, че е искал да работи друго, но липсата на средно образование му пречи да си намери друг начин на прехрана.