Разследват инцидента с катастрофиралия самолет край Шумен

Крими

23-08-2018, 10:33

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Малък самолет излетя от Балчик и падна в овощни градини край Шумен

Под ръководството на Окръжната прокуратура в Шумен

Днес, 23 август 2018 г., започва оглед на местопроизшествието с участието на експерти от Дирекцията за разследване на произшествия във въздушния, водния и жп транспорт към Министерството на транспорта. Разследването на причините и обстоятелствата, довели до тежкия инцидент, е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура в Шумен, съобщават от в Апелативна прокуратура – Варна.

Както вече е известно, около 19,20 часа вчера, 22 август, при заход за кацане на летище Шумен 4-местен частен самолет „Пайпер“ с двама души на борда е претърпял инцидент. При опит да кацне самолетът, който е с 2 двигателя, се е ударил в дърво в овощна градина в района на Пети километър.

При катастрофата са пострадали пилотът - 62-годишният Валери Д., и синът му – 27-годишният Александър. Двамата мъже са настанени в болница.

След получения сигнал за произшествието с частния самолет прокурор в Окръжната прокуратура в Шумен е образувал досъдебно производство. То се води по член 343, ал. 3, във връзка с ал. 1, във връзка с член 342, ал. 1 от НК. Предстои да бъдат назначени съдебномедицинска и съдебно-технически експертизи.

До пристигането на експертите от Министерството на транспорта местопроизшествието е било запазено от служители на МВР в Шумен.

Действията по разследването продължават.