Световната купа зарадва Димитровград

Продължи към Бургас

Златната купа зарадва и Димитровград! Стотици жители на града се възползваха от уникалната възможност да си направят снимки с най-значимия трофей в света на волейбола,съобщи БФ Волейбол. Най-дейни на сцената около отличието бяха младите състезателки на местния „Раковски“, които дори поиграха волейбол. На събитието присъства и заместник кметът на града Яшо Минков.

По традиция организаторите отново бяха подготвили игра с публиката, която зарадва част от участниците с билети за мачовете на българския национален отбор в Двореца на културата и спорта във Варна.Финалният етап на златния „Трофи Тур“ продължава с пълна сила и днес (23 август)! Следващата спирка е Бургас, където точно в 18:00 ч. трофеят ще бъде изложен на Пантеона в Морската градина.


Обиколката на най-желания трофей във волейбола се организира от Българската федерация по волейбол и партньора й Лидл България. До 25 август със съдействието на общините, жителите на общо 9 български града ще получат честта за лична среща със световната купа.

Ето и цялата програма за финалната част от обиколката на най-желания трофей във волейбола:

15 август – Варна

17 август – Добрич

18 август – Разград

19 август – Шумен

20 август - Велико Търново

21 август - Стара Загора

22 август – Димитровград

23 АВГУСТ – БУРГАС, ПАНТЕОНА В МОРСКАТА ГРАДИНА, 18:00 Ч.

25 август - София

Символичното начало на тура бе дадено в София. Първият човек, който вдигна символично световната купа в „Арена Армеец“, беше единственият българин, приет във волейболната Зала на славата – Димитър Златанов.

Официалното представяне на световната купа се състоя на самото волейболно игрище в „Арена Армеец“, където ще се проведат и част от битките за трофея през септември. Единственият път, в който България бе домакин на световно първенство по волейбол за мъже до момента, беше през 1970 г., а именно Димитър Златанов бе сред лидерите на българския национален отбор, стигнал до сребърните медали. 48 години по-късно златната купа тръгна от ръцете на легендарния ни волейболист на национално турне към ръцете на волейболните фенове в България. Присъствието на световната купа предизвика истински фурор в Русе по време на цветния карнавал на града, а хиляди русенци се снимаха с трофея. Битки, водещи към него, ще се водят от 12 до 18 септември в местната „Арена Монбат“. В Русе ще пристигнат някои от най-силните волейболисти в света, като по време на първата фаза край Дунав ще показват умения звездите на Бразилия, Франция, Канада, Холандия, Китай и Египет.

България ще изиграе мачовете си от първата фаза между 9 и 18 септември във Варна. „Лъвовете“ се изправят срещу Финландия (9 септември), Иран (13 септември), Пуерто Рико (14 септември), Куба (16 септември) и Полша (18 септември). Положителни резултати пращат България във втората фаза в „Арена Армеец“ в София между 21 и 23 септември. По същото време във Варна ще се водят други звездни волейболни сблъсъци, водещи към финалите в Торино и най-желаната волейболна купа.

Билети за Световното първенство по волейбол могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim, която включва бензиностанции ОМВ, Технополис, Office 1 Superstore, книжарници Orange, Български пощи, билетен център НДК, билетна каса при Двореца на културата и спорта, гр. Варна и на билетна каса при „Арена Армеец“, гр. София, на www.eventim.bg, както и от официалната страница на първенството: italy-bulgaria2018.fivb.com.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен