Ансамбъл "Тракия“ представя уникален концерт тази вечер

Той е от 20 часа в Античния

Ансамбъл „Тракия“ представя уникален концерт тази вечер в Пловдив на Античния театър.

От 20 до 25 август 2018 г. Пловдив се превърна в световна столица на високоалкохолните напитки. Градът е домакин на международния конкурс Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles. Експерти от цял свят дегустират уиски, водка, текила, бренди, джин, грапа, байжиу, писко и ракия, посещават български производители и културно-исторически забележителности. Над 70 международни журналисти, енолози и вносители откриват българската индустрия, традиции, история и култура. Днес на специална церемония Пловдив ще предаде домакинството на следващата държава, в която ще се проведе Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles.

По повод провеждането на престижния конкурс, днес на древната сцена на Античния театър в Пловдив от 20.00 часа ще се състои уникален концерт-спектакъл на Ансамбъл „Тракия“, който е с вход свободен за гражданите и гостите на Пловдив.

В богатата и разнообразна програма на концерта ще бъде представено най-доброто от съкровищницата на сценичното фолклорно изкуство от всички етнографски области на България. До сега в професионалната биография на Ансамбъл „Тракия“ са вписани хиляди концерти във всички краища на България и в повече от 60 страни по света като: Франция, Италия, Белгия, Германия, Израел, Япония, Индия, Мексико, Колумбия, Сирия, Алжир и много други. Ансамбълът си е създал международно име в световната култура - едно уникално постижение за град Пловдив. От основаването си до днес Ансамбъл „Тракия” е явление в националната ни култура и „лице” на Пловдив, присъствайки на всички значими форуми с изяви при откриването им, закриването или със самостоятелни концерти.