Китайска делегация от провинция Шанкси посети Пловдив

Мисия Пловдив

23-08-2018, 14:15

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre

Всичко от Автора

Визитата е по повод Spirits Selection by Concours Mondial

Официална делегация на народното правителство на градовете Лвианг и Фенян (Lvliang и Fen yang City) от китайската провинция Шанкси посети вчера община Пловдив за среща със заместник-кметовете Розалин Петков и инж.Александър Държиков.
Визитата на китайските гости е по повод провеждащия се в момента в Пловдив  международен конкурс за високоалкохолни напитки Spirits Selection by Concours Mondial (21 – 25 август 2018 г.) и домакинството на града за втори път на събитие от такъв ранг.
Делегацията бе водена от кмета на гр.Лвианг Wang Liwei. В нея участваха още  Ли Цюси – председател на Съвета на директорите на Група „Фенцзю Шанси Синхуацун“ – производител на едната от 4-те най-известни китайски марки алкохол „Фенцзю“, Liang Bin – генерален секретар на град Лвианг, Ли Бингфенг - заместник-директор на град Лвианг, Wu Xiaodong от народното правителство на Fen yang Сити, Hao Yaoguang и Zhang Lijun - заместник-директори по икономическо и технологично развитие в Комитета за управление на Fen Yan Xing Hua Cun,.
На срещата в заседателната зала на общината присъстваха представители на бизнес делегациите от Китай, както и Бодуа Аво - председател на Concours Mondial de Bruxelles и създател на Spirits Selection и Меглена Михова от „Пробежекс“ – представител на Spirits Selection и Concours Mondial в България.
Заместник-кметът Розалин Петков представи на гостите информация за икономическите и географски показатели на града и региона, както и за традиционно добрите връзки и контакти между Пловдив и трите китайски града – Шънджън, Луоян и Чанчун, с които Пловдив е побратимен.
Китайските гости не скриха искреното си възхищение от богатото културно-историческо наследство на Пловдив, вековна история и красива природа. Особен интерес те проявиха и към административното деление и управление на града и областта, ресурсите и приоритетните сфери на развитие, производството на вино и високоалкохолни напитки, както и областите на сътрудничество и обмен с китайските побратимени градове.
Кметът на Лвианг разказа за 2-ия по икономически показатели град с вековна история и 4 милионно население, на територията на който се намира планината Хуа Шанг – един от символите на китайската цивилизация, както и една от основните бази за производство на световната марка „Фенцзю“
В края на срещата гостите и домакините си размениха протоколни подаръци и си направиха обща снимка за спомен.