Здрав рок ще оглася Мъглиж в началото на септември

Мъглиж беше пръв, след него Стара и Нова Загора- пише Гео Милев в поемата „Септември“. Самият Гео Милев е летувал в подбалканския град и е запленен от красотата на неговата природата

В последните шест години Мъглиж отново се върна в топ листата на известните градове на България с рок фестивала We are goin to Мъглиж. Тази година на 7,8 и 9 септември  10 групи от цялата страна ще разтърсят с твърд звук тишината на историческата поляна Равня над града. Добър кетъринг, много забавления, място за палатки и кемпери, обещават организаторите на феста . Основни двигатели на събитието и тази година са музикантът Иво Руев и Йордан Тотев.

В двата концертни дни ще слушаме различни рок стилове, за да има интерес от по- голям кръг фенове-споделят организаторите. Групите ще свирят задължително авторска музика. Участие ще вземат групата на Иво Руев- Иво Руев бенд 69/ I.R.B.69, която ще изненада публиката с нови песни. Младите талантливи музиканти от Seconday  ще направят дебют на сцената, ще свири и шуменската група Forgot theTen.  Две много активни банди в последните години и откритие за българската рок сцена- Khanъ  и К.О.R.A ще участват още първата вечер на фестивала. На сцената ще се качат и Hellion Stone, Ghosts From Our Past, This Burning Day.

Мъглиж има дадености, които трябва да се използват, разказва още Йордан Тотев. Той работи дълги години в Германия, но рок музиката и носталгията по родния край му помагат да направи своя избор за завръщане у дома.

Уникалната природа- в центъра на България, археологически обекти, красив манастир са предимство за Мъглиж. Много от групите и гостите, които идват за фестивала, след това посещават и други обекти около града и остават възхитени от нашия край- разказва още Йордан Тотев." Важно е не какво няма в Мъглиж, а какво има и може да се развива като даденост"- е неговата стратегия..

  Иво Руев: Благодарни сме на община Мъглиж и лично на кмета Господин Господинов за подкрепата. 

След хита We are going to Мъглиж  , които стана и химн на фестивала ,Иво Руев обещава нова знакова песен, която трябва да стане готова до края на годината. В момента всичките ни сили- казва той, са насочени в подготовка на фестивала и благодари на помагачите и спонсорите в това трудно дело.

На 7, 8  и 9 септември. Мъглиж се възражда със силата на рок музиката и един фестивал, който го превръща в тракийската столица на рока. Вход свободен! Напред към Мъглиж!

ПРОГРАМА:

07.09

19:00 - 19:40  Ghosts From Our Past

20:00 - 20:40  Hellion Stone

21:00 - 21:40  Forgot The Ten

22:00 - 22:40  K.O.R.A.

23:00  KHANЪ

08.09

19:00 - 19:40  Seconday

20:00 - 20:40  This Burning Day

21:00 - 21:40  I.R.B. 69

22:00 - 22:40  Brond

23:00  Abysmatic