Починалата родилка в Сливен – грижела се за животни, помагала безвъзмездно на болни деца

Нейни приятели започват кампания да спасят конната база, която е създала

Починалата родилка Ренета Томова е била собственик на конна база, където безвъзмездно се е грижила за коне и бездомни животни, и е помагала на деца с увреждания. Нейни близки и приятели се заеха да продължат нейния проект.

Желанието на нейното семейство е Конна база "Табора" да продължи да работи в памет на Рени, но те не могат да се справят сами. Във Фейсбук се появи група, която цели да окаже помощ на инициативата.

„Рени - Ренета Томова, собственик на Конна База "Табора" - Сливен, ни беше внезапно и неочаквано отнета на 17 август 2018 г., само часове след раждането на първото си дете. Тя остави след себе си не само красивата си дъщеричка Мария, но и 9 коня и понита, 6 спасени бездомни кучета и 1 котe“, пишат нейните приятели.

В конната база имат нужда от сено, овес, лекарства за животните и ламарини и греди за започнатия покрив.

„След трагичната новина, обществеността показа феноменална загриженост и подкрепа за бъдещето на любимите животни на Ренета, и ето че сега ние молим за вашата помощ директно. Създадохме тази група в памет на нашата добра приятелка, където да споделяме с вас нуждите, възможностите и идеите за конюшнята на Ренeта. Отправяме нашите сърдечни благодарности към баща й, майка й и брат й за почитането на Ренета по този начин, както и към членовете на Клуба по езда, които се присъединиха към нас за продължаване на добрите грижи към конете и за това, че ни позволиха да помогнем в това огромно начинание“, молят инициаторите на групата.