Топло и слънчево ще бъде днес, очаква ни горещ уикенд

Животът

24-08-2018, 10:56

Снимка:

pixabay

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Максималните температури ще са между 28° и 33°

Днес ще бъде слънчево. След обяд ще се развива предимно купеста облачност и до вечерта на отделни места, главно в планините е възможно да превали. Вятърът ще е слаб до умерен от изток-североизток. Максималните температури ще са между 28° и 33°. Това прогнозира в студиото на България он еър синоптичката Виолета Манчева.

Над планините също ще е предимно слънчево, но след обяд ще се развива купеста облачност, и на места има вероятност за краткотрайни валежи. Ще духа слаб до умерен, предимно източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 15°.

Горещо време ни очаква и през уикенда. Температурите ще се повишат с 1-2 градуса и максималните ще са предимно между 30° и 35°. В следобедните часове на неделния ден на места в Западна България ще има краткотрайни валежи с гръмотевици.

А в началото на следващата седмица с обръщане на вятъра от запад-северозапад ще започне по-съществена промяна на времето. В понеделник в Западна България температурите ще се понижат, ще има превалявания, докато на югоизток ще остане все още горещо и предимно слънчево.

По-късно през деня и на отделни места в Източна България ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни интензивни валежи и гръмотевични бури.