Марковски: Иванчева не е взела подкуп

Крими

24-08-2018, 12:33

Снимка:

bgonair/кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Прокуратурата публикува обвиненията срещу Иванчева

Обвиненията на прокуратурата могат да паднат в съдебната зала, заяви той

"Това е обвинение за престъпление, което Иванчева не е извършила. Само един свидетел е дал показания, а именно Дюлгеров, който към момента също е обвиняем. Предварително мога да прогнозирам как ще приключи делото. Би било редно да има оправдателна присъда, обвиненията на прокуратурата биха могли да паднат в съдебната зала", коментира пред България он еър адвокатът на Десислава Иванчева – Марин Марковски.

Той посочи, че среща между Иванчева, Дюлгеров и Биляна Петрова е имало. Тримата са се качили в колата на бившата кметица на "Младост" с банкнотите, които били предварително поръсени с прах, дадени от пострадалия Ваклин на Дюлгеров. Те са били поставени зад шофьорската седалка. А колата била управлявана от самата Иванчева.

"Как може тя да е знаела за случващото се?", пита адвокат Марковски.

Във връзка със здравословното състояние на бившата кметица, нейният защитник посочи, че в резултат на "ужасяващото задържане" тя е получила стресова депресия, също така има и аденом на щитовидната жлеза.

Десислава Иванчева беше арестувана показно на бул. "Васил Левски" в центъра на София на 17 април тази година. В колата на кметицата бяха открити 70 000 лева, които тя взела като подкуп според прокуратурата. Заедно с Иванчева беше задържана и заместничката ѝ в "Младост" Биляна Петрова, а бившият кмет Петко Дюлгеров бе арестуван отделно, отново в същия ден.

На 7 юни Специализираният апелативен съд отстрани Десислава Иванчева от кметския пост в район "Младост".

Обвиняемите са в ареста с мярка за задържане под стража. Съдът вече отказа по-лека мярка за неотклонение и на Биляна Петрова.