Родители благодарни за решения проблем с Детския хор на БНР

Политика

25-08-2018, 13:25

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Намери се решение за Детския хор на БНР

Видях адекватни действия, пише баща в социалните мрежи

Родители изразиха благодарност към управляващите заради решения проблем в Детския хор на БНР. До кризата се стигна след решение на ръководството на радиото за смяна на ръководството на хора, с което деца и родители не бяха съгласни.

В крайна сметка, след два протеста, малките хористи запазиха ръководителката, с която искат да работят.

„МНОГО рядко, да не кажа почти никога, ще ме чуете да казвам нещо добро за хора във властта и политиката. Но покрай решаването на напълно излишно създадената криза в Детския Радио Хор видях адекватно действие и от Бойко Борисов, и от министъра на културата - Боил Банов, и от СЕМ“, написа родителят Лъчезар Косев.

„Вярно, че можеше да стане и по-лесно, без да се налага да опираме до протест. Но също така е вярно, че не ни се наложи да го правим 3 години, за да ни обърнат внимание и да решат адекватно ситуацията! Да, вярно, че първоначално генералният директор на БНР Александър Велев изобщо не се ориентира добре, подведен от някои свои подчинени. Но след като разбра реалното положение, беше абсолютно адекватен в действията си и направи дори повече, отколкото искахме! БЛАГОДАРЯ като баща и гражданин!“, написа родителят.