Клиенти на "Олимпик" подават заявления за връщане на заплатените суми

Животът

25-08-2018, 13:47

Снимка:

bnt.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Документи се подават в централната сграда на фалиралото дружество

Хиляди клиенти на „Олимпик“ от цялата страна вече са подали заявления за връщане на заплатените суми за неизтеклата част на прекратените застрахователни договори. Това се случва с удостоверение за банкова сметка на собственика на автомобила, застрахователната полица и малкия талон на колата, предава БНТ. Документи се подават в централната сграда на фалиралото дружество на бул. „Гоце Делчев“ в София, както и в офисите на компанията в цялата страна. Няма удължаване на работното време на офисите, информират от „Олимпик“.

Наплив от хора, желаещи да възстановят неизтеклата част на прекратените застрахователни договори, е имало в началото на седмицата.

Само ден преди да изтече гратисният период, който КАТ даде на клиентите на "Олимпик" да сключат нова "Гражданска отговорност", близо 82 000 от тях все още нямаха валидна застраховка.

От полицията все още не разполагат с официална статистика дали има увеличение на водачите, хванати да шофират без "Гражданска отговорност". Нарушителите обаче са застрашени от санкции, напомнят от полицията. На водачите, хванати да шофират без "Гражданска отговорност", им се отнема шофьорската книжка, а автомобилът им се спира от движение до сключването на валидна застраховка.

Има и глоби - при липса на "Гражданска отговорност" санкцията е 250 лева за физическо лице.

За еднолични търговци и юридически лице глобата е 2000 лева.