Емил Нейков стана балкански шампион

Той е син на легендарната Румяна Нейкова и на президента на БФГ Свилен Нейков

Емил Нейков, синът на легендарната Румяна Нейкова и на президента на Българската федерация по гребане Свилен Нейков, стана балкански шампион в надпреварата, която се провежда на Гребния канал в Пловдив, предаде БНР Пловдив.

Емил поведе в гонката на единичен скиф и не позволи авансът му да бъде стопен до самия финал, като завърши с време 7 минути, 7 секунди и 86 стотни. Зад него, на малко повече от 3 секунди, остана румънецът Козмин-Георге Карпея, а трети се нареди Душан Стефанович от Сърбия.

Българското знаме се развя най-високо, а публиката стана на крака за химна пред развълнуваните и щастливи родители на Емил Нейков, който е състезател на Академик София.

Четворката ни скул пък спечели бронзовите медали. Линда Бонева, Магдалена Тошкина, Владимира Фурнаджиева и Мадлен Маркова финишираха трети зад лодките на Гърция и Румъния.

На Балканското първенство по гребане за юноши е девойки младша и старша възраст участват 234 гребци от България, Босна и Херцеговина, Гърция, Македония, Турция, Сърбия и Румъния, а като гости се състезават и представителите на Украйна, които не са членове на Балканската гребна асоциация.

Стартовете продължават и в неделя от 9:30 до 12:00 часа.